Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Met natuurgeneeskunde geloven we in een geneeswijze zonder medicijnen en gaan we uit van het zelf herstellend vermogen van het lichaam. Door middel van diverse natuurlijke therapieën, diëten en leefstijladviezen zorgt natuurgeneeskunde ervoor dat je niet alleen van je klachten afkomt, maar ook dat je op de lange termijn gezond blijft!

Typische moderne gezondheidsbedreigingen zoals stress, milieuverontreiniging en onvoldoende rust, zorgen voor een breed scala aan klachten. Met diverse methoden proberen wij de zelfregulerende kracht van het lichaam te versterken, zodat jij beter kunt anticiperen op de wereld om je heen.

De werkwijze van onze natuurgeneeskunde baseren wij op 5 principes: energie, prikkeloverdracht, drainage, voeding en psyche. We kijken waar jouw problemen vandaan komen, zodat we vanuit deze 5 principes hier een passende oplossing voor kunnen vinden.

afbeelding blad

Benieuwd naar onze behandelingen?

Klik hier

Energie

Energie is noodzakelijk om goed te kunnen functioneren. Door een tekort aan energie of blokkade in je energiestroom, kun je fysieke en emotionele klachten ontwikkelen. We helpen jou de juiste energie terug te vinden door middel van oefeningen, gesprekken en reconnective healing. Hierdoor ervaar je meer kracht, assertiviteit, levenslust, vitaliteit en zelfgenezend vermogen.

Prikkeloverdracht

Je zenuwstelsel fungeert als een soort bedrading, waar prikkels snel doorheen stromen. Zo communiceren je hersenen met al je cellen en zorgen ze dat verschillende systemen met elkaar samenwerken. Bij chronische stress en een burn-out ben je overprikkeld, waardoor je hersenen de meeste prikkels niet meer kunnen verdragen. Healings, voedingsadviezen, homeopathie, voedingssupplementen en coachingsgesprekken kunnen helpen bij een goede prikkeloverdracht. Zo kom je meer bij je gevoel en word je beter in het verwerken van de prikkels die je elke dag tegenkomt.

Drainage

Dagelijks kom je aan aanraking met veel gifstoffen, zoals (te veel) suiker, roken, alcohol, medicijngebruik, chemicaliën, luchtvervuiling, elektrische straling en chronische stress. Als al deze toxines te hoog oplopen, kunnen er allerlei storingen ontstaan. Door middel van drainage- en detoxmiddelen, homeopathie, voedingsadviezen en coaching kun je je lichaam en geest ontlasten. Hierdoor voel je je een stuk vitaler!

Voeding

Goede voeding maakt niet moe, maar geeft juist energie! Het levert bouwstoffen en bevordert het herstel van jouw lichaam. Door ongezonde voeding of eten dat jij niet kunt verdragen, kun vervelende klachten ervaren of ziek worden. Met voedingsadviezen helpen we jouw lichaam ontgiften en genezen, waardoor voedingsallergieën en –intoleranties opgelost kunnen worden. Maar naast fysieke voeding, is het ook belangrijk om aandacht te schenken aan geestelijke voeding! Door middel van coaching en oefeningen leer je hoe een positieve houding en leefstijl jou kunnen helpen.

Psyche

Lichamelijke, geestelijke, emotionele, spirituele en energetische aspecten zijn allemaal met elkaar verbonden. Zo geneest iemand met veel levenslust en een positieve houding vaak sneller dan iemand die weinig levensvreugde kent. Zelfkennis is hierbij van essentieel belang. Wij helpen je om jouw emoties, gedachten en gedragspatronen beter in kaart te brengen, zodat je deze op een gezonde manier kunt doorbreken en loslaten. Zo kom jij als mens meer in balans!

Benieuwd hoe we deze principes inzetten?

Klik hier